Current status

All systems operational
Infrastructuur
Operational
- Colocatie
Operational
- DNS Servers
Operational
Netwerk
Operational
- AMS1
Operational
- FRK1
Operational
- FSN1
Operational
- RTM1
Operational
- RTM2
Operational
Onze websites & Klantomgeving
Operational
- Klantenpaneel
Operational
- Ticketsysteem
Operational
- Websites
Operational
Webhosting
Operational
- Private Hosting
Operational
- Shared Hosting
Operational
- VPS Hosting
Operational

Past incidents

Onderhoud webhosting

Om er voor te zorgen dat uw servers aan de laatste veiligheid standaarden voldoen en beschikking heeft over de laatste versie van de software voeren wij regelmatig onderhoud uit op uw servers. Tijdens dit onderhoud venster worden de shared webhosting servers in de regio rtm1 geupdate. U ondervind hier geen downtime van, wel kan het zijn dat de server net iets langzamer reageert dan u gewend bent.

Update DNS servers

Tijdens dit onderhoud wordt een deel van onze nameservers geupdate met de laatste security patches. We verwachten geen verstoring van onze diensten gedurende dit onderhoud.

Onderhoud managed private servers & managed vps

Om er voor te zorgen dat uw servers aan de laatste veiligheid standaarden voldoen en beschikking heeft over de laatste versie van de software voeren wij regelmatig onderhoud uit op uw servers. Tijdens dit onderhoud venster worden de managed private servers en managed vps in de regio rtm1 geupdate. U ondervind hier geen downtime van, wel kan het zijn dat de server net iets langzamer reageert dan u gewend bent.

Update DNS servers

Tijdens dit onderhoud wordt een deel van onze nameservers geupdate met de laatste security patches. We verwachten geen verstoring van onze diensten gedurende dit onderhoud.

Updates core routers datacenter rtm1

28-01-2020 19:00 - Incident melding:
We ontvangen van het datacenter berichten dat er momenteel problemen zijn bij 1 van de core routers in het datacenter. Op dit moment is er geen impact en is al het verkeer omgeleid.

28-01-2020 22:26 - Spoed onderhoud gepland:
Het datacenter zal vannacht om 03:00 starten met onderhoud. Deze duurt naar verwachting tot 08:00 in de ochtend. Gedurende dit onderhoud wordt er geen onderbreking van de dienstverlening verwacht.

28-01-2020 23:38 - Tijdelijk geen verbinding naar rtm1:
Zojuist heeft er weer een kleine verstoring voorgedaan in het datacenter.

29-01-2020 04:56 - Verstoring bereikbaarheid rtm1:
Onze externe monitoring detecteerd dat er op dit moment geen verbinding kan worden gemaakt met ons netwerk in zone rtm1. Alle diensten in deze zone zijn op dit moment niet bereikbaar.

29-01-2020 06:07 - Rtm1 weer bereikbaar:
Onze externe monitoring detecteerd dat het netwerk binnen rtm1 weer bereikbaar is en dat de diensten van klanten naar behoren functioneren.

29-01-2020 07:30 - Eerste analyse verstoring:
Op basis van onze monitoring binnen het datacenter ziet het er naar uit dat alle diensten geen hinder ondervonden hebben maar dat het daadwerkelijk de verbinding naar het datacenter toe was die voor problemen heeft gezorgd. Op dit moment lijkt het er op dat dit verband heeft met het onderhoud uitgevoerd door het datacenter. Op dit moment zullen wij de analyse gaan delen met het datacenter en wachten we op meer informatie.

29-01-2020 10:00 - Update verstoring:
Het datacenter geeft aan dat er problemen zijn opgetreden tijdens de upgrade van de routers. Op dit moment wachten wij op een RFO (Reason For Outage) voor deze verstoring. Er wordt geen verdere verstoring van het netwerk meer verwacht in relatie tot dit onderhoud.

30-01-2020 14:30 - Afmelden storing:
Inmiddels hebben we een RFO van het datacenter ontvangen m.b.t. deze verstoring. Indien u meer informatie wilt ontvangen over de verstoring en eventuele mitigatie in de toekomst kunt u het beste contact opnemen met [email protected] De werking van het netwerk is weer stabiel en deze melding zal worden gesloten.